Borsten

 

Als je op een bepaalde rijpere leeftijd komt zoals ik, ontwikkel je steeds meer vaste handelingen, eigenschappen en  -volgens sommige gezinsleden –  hinderlijke gewoontes.
Wanneer ik bij mijn gade in bed stap wordt mij geregeld gevraagd waarom ik daar wel allerlei kuchende, schrapende, hoestende en snuivende geluiden maak en niet als ik achter mijn heiligdom, de computer zit. Steevast krijg ik ook te horen dat ik eens wat meer moet bewegen en niet alleen maar achter een beeldbuis hangen.
Verder krijg ik  tijdens het autorijden geregeld te horen waarom ik altijd wat op andere weggebruikers aan te merken heb. Nu zijn dat meestal opmerkingen in negatieve zin, dus ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Jaren geleden reed ik geregeld met een collega mee naar mijn werk, van Haarlem naar Alkmaar, waarbij ik onderweg “de verkeersituatie van commentaar voorzag”, meestal in de trend van “als ik die en die automobilist was, dan zou ik zus of zo”. Of ook wel”als ik politieagent was, nou, dan deed ik dit of dat”, hetgeen aan mijn collega de opmerking ontlokte: “Als jij bij de politie zat, dan zat je bij een doodseskader”.
Al die ingeroeste gewoontes leiden dus tot ergernissen, en die zijn weer slecht voor je gezondheid. Ik moet mij dus misschien maar eens wat minder ergeren ja,  zeker als je net herstellende bent van griep, zoals ik. Minder ergeren, gezonder leven dus. In dat verband wil ik even het volgende opmerkelijke onderzoek aanhalen:

Uit een Duits onderzoek is gebleken dat mannen die naar vrouwenborsten staren hun leven met minimaal 5 jaar verlengen. Ongeveer 10 minuten per dag kijken naar de (grote) borsten van een vrouw komt overeen met 30 minuten aerobics, aldus gerontogolist dr. Karen Weatherby. Het onderzoeksteam volgde gedurende vijf jaar de gezondheid van 200 mannen aan drie verschillende ziekenhuizen in Frankfurt. De helft van de mannen werd verzocht om nadrukkelijk naar vrouwenborsten te kijken, de andere helft moest zich hiervan onthouden. Na vijf jaar bleek dat de borstenkijkers een lagere bloeddruk hadden, een kalmere polsslag en een verminderd risico op hart- en vaatziekten. “Seksuele opwinding zorgt voor een actief hart en bevordering van de bloedcirculatie. Conclusie: Staren naar grote borsten maakt mannen gezonder. Uit ons onderzoek blijkt dat een paar minuten per dag staren naar grote borsten de kans op een hartaanval met de helft vermindert”, zei Weatherby. Zij adviseert mannen boven de 40 tenminste tien minuten per dag naar borsten met minimaal cup D te kijken.

Kijk, met zo’n onderzoek kan ik natuurlijk uit de voeten. Wel weer naar dat zoiets nou weer door een gerontogolist moet worden uitgevoerd. Ik ben dus op een leeftijd die blijkbaar alleen nog interessant is voor dat soort beroepen. Binnen niet al te lange tijd wordt er over mij gepraat van: “Hij hoort nog goed voor zijn leeftijd”.
Even terug naar het onderzoek: als ik moet kiezen tussen 30 minuten per dag aerobics of 10 minuten borsten staren, dan lijkt me de keus snel gemaakt.  En dat geldt dan voor mannen  boven de veertig. Boven de vijftig heb je nog meer beweging nodig, dus lijkt me 20 minuten staren zeker op z’n plaats. Dat is 60 minuten aerobics! Wie doet mij dat na op mijn leeftijd.
Mocht dat echter met die borsten niet gaan lukken – ik kan me voorstellen dat de borsteneigenaressen daar niet meer van gediend zullen zijn -, dan is er toch weer hoop. Voor onze Nintendo Wii komt binnenkort iets nieuws op de markt: een aerobicsprogramma. Ik moet dan op een plankje wat gaan staan springen, en ondertussen op de beeldbuis mijn lichamelijke vorderingen bestuderen. Oké, het zijn geen borsten, maar met zestig minuten naar een beeldbuis staren heb ik ook geen probleem. 

Please follow and like us:

Eén antwoord op “Borsten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + vier =