Dollarteken

Dinsdag 24 juni is het zover: van over de grote oceaan zal tot ons komen, in zijn privé-zakenjet, de  Reverend Creflo Dollar, compleet met gezin, even zonder zijn twee Rolls Royces en zijn Hummer, maar wèl met de nodige beveiligingsbeambten, om ons eenvoudige zielen het Evangelie van de Financiële Welvaart te prediken. Met de Bijbel in de hand zal hij ons bewijzen dat Jezus ook in Zijn tijd al tot de rijke upperclass behoorde, en dat als je maar genoeg gelooft, en vooral geeft – aan Creflo bijvoorbeeld –  je ook net zo rijk en welvarend zult worden. Hoe kan het ook anders met zo’n achternaam.

Blijkbaar is Dollar één der gelovigste gelovigen, want zijn gemeente heeft een jaaromzet van zo’n 80 miljoen dollar, zelf woont hij afwisselend in zijn optrekje in Manhattan ( 2,44 miljoen ) en in zijn estate in Atlanta ( 3 miljoen ). Zo af en toe schenkt hij één van zijn collega welvaartspredikers een tonnetje of vijf, dat zullen de gelovige gemeenteleden wel in orde vinden, want wie ook maar enigszins twijfelt, kan nooit zo’n zelfde geloof hebben als onze Creflo. Nou, en dan bedenk je je wel twee keer, want die dollartekens willen maar niet uit je ogen.

Als Dollar toch zo veel vertrouwen heeft, waarom dan zo’n jet en al die beveligingsmensen? Dan lóóp je toch gewoon over het water naar Nederland? Maar goed.

Dollar is een exponent van de ‘prosperity-church’, waarbij alles draait om persoonlijke rijkdom, die je verkrijgt als je maar genoeg gelooft. Dan wordt je geheid nèt zo rijk als Jezus, die in oude tijden al speculeerde op wat er toen voor beurs doorging. Ja, ik citeer ook maar één van zijn volgelingen, hoor. Dollar doet aan wonderen, dat kun je wel zeggen ja. God persoonlijk gaf hem het dollar-teken, en van enige kritiek wil Creflo niets weten. Zo’n Rolls Royce, die krijg je als cadeautje van je gemeenteleden, dat kun je natuurlijk niet weigeren, dus wat zeuren we nou. Om even zijn collega Bennie Hinn te citeren: “Wie aan mijn prediking komt, zal branden in de hel en zal ik eeuwig vervloeken tot aan diens kinderen toe.”  ’t Is dat je het maar weet. Van die aardige dominee Bennie, die ooit voorspelde dat in 1995 alle homo’s in Amerika door het vuur zouden zijn uitgeroeid,  vond ik trouwens dit onthutsende filmpje op het internet; lastig te vinden, want alle publicaties die Bennie niet zinnen worden door hem met een leger advocaten en dreigementen bestreden. Kijk toch maar even:

[youtube]http://nl.youtube.com/watch?v=5lvU-DislkI[/youtube]

Nu ben ik benieuwd of hij mij ook weet te vinden. In dat geval zal ik hier maar even een bankrekening nummer openen om de processen en rechtszaken die ik net als Bennie en Creflo moeten voeren te kunnen bekostigen.

Dinsdag komt Creflo Dollar dus naar Nieuwegein, nou niet bepaald een aansprekend oord, maar misschien is er nog een kansje op een gratis kaartje voor een tipje van het Aardse Paradijs, wat blijkbaar wordt gebouwd met dollars. Voor wie het allemaal niet gelooft, en wie toch niet genezen blijkt te zijn van die dodelijke kanker die Hinn of Dollar uit jouw lijf hadden verdreven door een simpele duw tegen je hoofd is er een eenvoudige verklaring, dezelfde als die Creflo Dollar verkondigde op de vraag hoe het komt dat de halve wereldbevolking onder zo grote armoede gebukt gaat: “Die geloven gewoon niet goed genoeg”

Gelooft u het nog?

 

 

2 antwoorden op “Dollarteken”

  1. Wauwel ik heb oprecht medelijden met je…
    Heb echt het idee dat je geen leven hebt behalve dan het zwartmaken van mensen.
    Volgens mij kun je je beter in andere dingen verdiepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =