Geen leven

Ruim 55% van de jongeren zegt zich geen leven te kunnen voorstellen zonder MSN Messenger. Dat blijkt uit een onlangs  gepresenteerd onderzoek onder 2.800 gebruikers van de chatservice.
Ook blijkt voor jongeren de computer het belangrijkste apparaat in hun leven, twee keer zo belangrijk als de telefoon en zelfs vijf keer zo belangrijk als de televisie. Iets minder dan 70 procent van de ondervraagden beschouwt het internet als belangrijkste bron voor nieuws, roddels en vermaak. Verder heeft bijna de helft van de jongeren wel eens een liefde leren kennen via Windows Live Messenger. Volgens Microsoft msn’en jongeren gemiddeld zes uur per week. Ook andere internetdiensten van Microsoft kennen een groot bereik. E-maildienst Hotmail heeft 6,5 miljoen accounts. Microsoft telt ongeveer 2,3 miljoen Spaces (de fotouitwissel- en blogdienst van Windows Live) en MSN.nl kent een bezoek van 3,4 miljoen unieke gebruikers per maand.Er vinden in Nederland elke maand 2,5 miljard gesprekken plaats via de messenger door ongeveer zes miljoen accounts. Het gemiddeld aantal contactpersonen is 83.

Ik heb drie dochters. Zodra die thuis zijn, gaat in het algemeen direkt hun computer aan, en dan natuurlijk ook automatisch Messenger . Gruwel als het internet er eens een keer uit ligt.
Enige tijd geleden was dat voor langere tijd het geval. Geheel in lijn met de uitkomsten van het onderzoek bleef toch ongeveer alle dagen de computer, en dus ook Messenger, aan staan. Men zat daarbij wat lamlendig beneden op de bank naar het scherm van de laptop te staren, en van pure narigheid werd er maar weer eens een spelletje patience gepleegd. Een spelletje, nou, vooruit dan maar, zolang het maar wel op een beeldscherm is.
Zo is dus het leven zonder Messenger: met een gezicht als een oorwurm beneden bij de ouders op de bank. Elke ochtend wakker worden, een eerste blik op het beeldscherm: nog steeds geen internet. Ook geen kans op liefde dus, die komt tegenwoordig in de vorm van een riedeltje en de mededeling: “Adonis heeft zich aangemeld”.  Eens kwam er dus zo’n Adonis het leven binnen. Hij had rijke ouders, woonde in een villa, was 18 jaar en zou in een film meespelen. Of er maar even een ontmoeting in de lunchroom van de HEMA ( hoe prozaïsch ) geregeld kon worden. Dochterlief kon maar niet begrijpen dat vader dit niet zo’n geslaagd idee vond en dat Adonis misschien wel eens een vent van zestig met kunstgebit zou kunnen zijn. Wilde vader ook nog het telefoonnummer van Adonis hebben om even met de aanstaande schoonouders te overleggen. Die waren net toevallig op vakantie. Jaja, hoe afschuwlijk moet je leven zijn als je zo stokoud bent als ik en niets van Messenger begrijpt em je dochter wel…..

Zes uur per week zitten ze achter MSN, om met hun 83 contactpersonen te praten: “Soow, wast leuk op sgoowl?”. En dat 83 keer.  Ik geloof dat ik twaalf contactpersonen heb of zo. En die zijn nooit online. Die weten niet hoe het moet, denk ik. Die zijn ook van mijn leeftijd, hè?

Eén antwoord op “Geen leven”

  1. Correctie: Ik zit bijna nooit meer op MSN (ja, wel gezeten) en ik verafschuw werkelijk die MSN-taal. Vint’k mir Its 4 kintjz fan un jAr of 12. Zie… ik kan het niet eens. En dan ook nog eens die stomme knipperende banners! Gruwelijk! Geef mij maar Gmail en Gtalk, is rustig en zitten niet allemaal van die mensen met namen zoals: *x*(K)Lovebaby1991(L)*x*.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + vijftien =