Gelukkig dan maar50-plussers voelen zich steeds gelukkiger. Ze zijn tevredener over hun leven dan tien jaar geleden. Worden 20- tot 49-jarigen meer gedreven door geld en werk, bij 50-plussers hangt het geluk vooral af van gezondheid en innerlijke balans.
Dat blijkt uit een onlangs verschenen onderzoek van het 50+ Expertisecentrum.Nu zijn er ongeveer vijf miljoen Nederlanders boven de 50 jaar. Dat zijn er in 2025 twee miljoen meer. Die zeven miljoen maken dan 43 procent van de bevolking uit. De onderzoekers constateren dat deze groep commercieel gezien dus steeds belangrijker wordt. Zo hebben ze meer te besteden en letten wat minder scherp op de prijs

Energiek
Opvallend is dat senioren met kinderen in huis lager op de gelukscurve scoren dan de ‘empty nesters’. De 50-plusser voelt zich doorgaans energiek, maakt zich weinig zorgen over het uiterlijk, kent minder druk om te presteren en is meer ontspannen dan jongere Nederlanders. Het
50+ Expertisecentrum wil de emancipatie van de doelgroep bevorderen en verzamelt informatie voor onder meer overheden en adverteerders.

Het is altijd prettig om van deskundigen te vernemen dat ik steeds gelukkiger word en steeds meer tevreden ben over mijn leven. Mocht ik nog twijfelen, dan is dat nu verleden tijd, want het is uitgezocht. Het gaat goed met mijn innerlijke balans.Er wordt wat uitgezocht tegenwoordig. Mijn leven heeft kennelijk voor niemand geheimen meer, en de eerste de beste adverteerder heeft aan één blik op mij genoeg om te constateren dat ik energiek ben, en dat ik me niet druk maak om mijn uiterlijk. Verder schijn ik dus een ontspannen uitstraling te bezitten. Op het moment van schrijven hang ik echter als een zoutzak over mijn laptopje heen en vertoon ik een schrikwekkend uiterlijk middels  een stoppelbaard van enekele dagen, met uitgeholde wangen door de heersende griep. Er zijn ook drie kinderen in huis, en dat drukt de geluksscore ook behoorlijk, zeker in deze pré-5 decemberdagen, want door mijn gedwongen verblijf in bed kom ik niet aan het kopen van cadeautjes en al helemaal niet aan het maken van surprises toe. Extra stress dus. Uit de nieuwe offertes van de ziektenkostenpolis blijkt ook dat ik het komende jaar opnieuw minder te besteden zal hebben en dat ik scherper op de prijs moet letten. Ik heb dus mijn abonnement op de Donald Duck, een eerder Sinterklaasgeschenk van de kinderen, maar vast opgezegd. Verder niks meer van doen met de Sponsor Bingo Loterij en gelijk een einde gemaakt aan mijn maandelijkse bijdrage aan een liefdadigheidsinstantie. Ik moet nog even kijken of ik een goedkopere stroomleverancier kan vinden en misschien kan ik een houtgasgenerator op het dak van de auto monteren, hoewel ik daar misschien niet energiek genoeg voor ben. Ik heb die prestatiedrang niet meer, blijkbaar. Ik heb zo’n buurman die elk weekend van ’s ochtewnds vroeg tot ’s avonds laat aan het klussen is, liefst drie dingen tegelijk.  Maar ja, hij hoort bij de 20 tot 49-jarigen. Wat een gedoe allemaal. Wat een energie. Zeker geen innerlijke balans, die man.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 2 =