GTST

Wauwel is ziek. Hij ligt in bed. Dat begon al gisteravond, toen Wauwel met hoofdpijn naar de dansles strompelde. Hij had dat niet moeten doen, hij had met leesvoer moeten onderdompelen in een warm bad, om steeds verder onderuit te glijden en na een kwartier te ontdekken dat het boek half in het water is gezakt en dat hij hardop en galmend ligt te snurken.

Deze dag heb ik dus grotendeels in bed doorgebracht, en nu heb ik naast hoofdpijn ook nog een zere duim van het zappen . De meest stompzinnige programma’s zijn weer langsgekomen, en moeders was er ook niet. Moeders moet zorgen voor thee, koekjes en vooral voor groentjes, die vreet de zieke dan op tot hij nog misselijker wordt. Maar het hoort nu eenmaal bij ziek zijn. Ik zit dus nu met de laptop boven op de dekens in een uiterst ongelukkige houding dit stukje te schrijven. Ik had eigenlijk mijn nieuwe Digiscribble willen gebruiken, want zo’n laptop geeft een afschuwelijke partij warmte af en dat schijnt enorm slecht te zijn voor de kwaliteit van je zaad als je 54 bent. Maar zittend achter de tafel is mijn handschrift al moeizaam, hulpeloos in bed hangend zou zelfs de Digiscribble er spijkerschrift van maken.
Op de TV prijst MacDonalds mij de Beemovie-weken aan. Nooit van gehoord, maar door zo’n reclame zou je überhaupt al nooit meer naar zo’n film gaan, zeker niet als elke nieuwe film tegenwoordig op de commerciële zender vergezeld moet gaan van “The Making of the Beemovie”.

Morgen de vijfendertighonderdste Goede Tijden Slechte Tijden. Op het scherm gaat nu een houterige actrice uit de kleren, temidden van bekakt pratend en hortend acterende uit de krachten gegroeide mooie Gooise kinderen. Zelfs het strippen lijkt op een duiker die zijn diepzeepak uittrekt na en afdaling richting Marianentrog. Van deze trieste narigheid, waarin niemand ouder lijkt dan 35 en waar niemand de geestelijke leeftijd van 15 lijkt te zijn ontstegen,  heb ik dus 3499 keer nog nooit een hele aflevering bekeken. Ik ben ook niet meer van deze tijd, geloof ik. Slechte tijden nu.

Grote hemel, het einde der tijden en der beschaving lijkt nabij. Maar dat zal wel komen doordat ik ziek ben. Gauw nog een groentje.

Please follow and like us:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − vijftien =