Hallo Kenya!

Elke dag krijg ik wel een bezoekje van iemand uit Nairobi, Kenia, die mij in zijn bookmark-lijstje heeft gezet. Nu kan het natuurlijk zijn dan één of andere bende mij binnenkort weer een wervend mailtje stuurt namens de weduwe van de late mr. Samuel Oboedongo, former president of the Sambal Badjak Oil Company, met het verzoek een grote som geld een tijdje voor haar te bewaren, en dat zal mij dan zo’n slordige 3 miljoen dollar opleveren. Nu komen al deze lieden meestal uit Nigeria, dus heeft Wauwel op de een of andere manier nu ook aanhangers in Kenya gekregen. Misschien wordt er wel een enorme spam-aanval voorbereid, met argeloos Wauwel als spin in het Europese web.
Wekelijks krijg ik tientallen spam-mailtjes binnen, die in veel gevallen uitgaan van een sterk-afnemende sexuele potentie en mij dus allerlei pillen willen aansmeren. Ook zijn er veel Amerikaanse banken die mij allemaal smeken om even mijn rekeningnummer en mijn wachtwoord nog een keertje bij hen in te komen voeren.

Spam loont blijkbaar nog steeds. De Nigeriaanse spam bracht vorig jaar 22 miljoen op. Daar wil je wel een paar zielige mailtjes voor versturen.  Porno-spam genereert een jaaromzet van 3 miljard euro. Er is onderzoek gedaan. Wetenschappers verstuurden zo’n 350 miljoen mailtjes namens namaak farmacie-winkels, die weer namaak farmacie-producten aanprezen. Er is dus nu ook al namaak-spam. Daaruit bleek dat wanneer slechts één op de 12,5 miljoen ontvangers reageerde en iets bestelde, er al winst gemaakt werd. Lees hier het hele verhaal.

Het heeft allemaal veel weg van die irritante lieden die je ’s avonds tijdens het avondeten komen storen met een interessant pensioen- of energieaanbod. Een tip: zeg “Ik zal even iemand voor u roepen”, leg de hoorn naast de haak en ga gezellig verder met eten. Werkt geheid.

Terwijl ik dit stukje schreef, kreeg ik twee spam-mailtjes binnen.

O ja, wil die persoon uit Kenya even reageren? Ben wel benieuwd wie hij of zij is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie − een =