Hitler, Hitler, Hitler!

Veel collega-Bloggers hebben zich tot nu toe angstig op de vlakte gehouden in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Misschien is men bang om lezers te verliezen, want nergens lopen de gemoederen zó hoog op als het gaat om deze kwestie. Iedereen lijkt op eieren te lopen. Ook het journaal, maar donderdag waren oplettende luisteraars toch even getuige van een gebeurtenis die verder angstvallig uit de publiciteit lijkt te worden gehouden. In de Utrechtse binnenstad werd een pro-Palestijnse demonstratie gehouden door – naar al snel bleek – voornamelijk Marokkaanse jongeren. Zoiets moet natuurlijk kunnen. Al snel waren echter spreekkoren te horen, waarbij alle Joden aan het gas werden gewenst, en zo mogelijk nog griezeliger, het en masse scanderen van de naam “Hitler”. Een geluid waarbij mij de rillingen over de rug liepen. Dit had niets meer te maken met demonstreren tegen een land wat een ander land aanvalt, nee, dit was pure rassenhaat en een voorbode van wat ons hier mogelijk nog te wachten staat.
Het is weer zo ver dat Joden zich in Nederland onveilig moeten voelen, iets wat hier bij moslims toch echt nog niet het geval is. Het conflict tussen Israël en Hamas gaat dus nu veel verder dan de regio, en het hier alom heersende begrip voor Hamas vind ik onbegrijpelijk.
Hoe kan men begrip hebben voor een volk wat zijn peuters dagelijks kinderprogramma’s voorschotelt zoals het filmpje hieronder, een voorbeeld van zeg maar de Hamas-variant van Tik Tak, waar wij onze Nederlandse kindertjes mee opvoeden?

[youtube]http://nl.youtube.com/watch?v=bCuBHBfUNd4[/youtube]

Er kan veel terechte kritiek op Israël uitgeoefend worden, maar je kunt het land niet verwijten dat het zijn kinderen opvoedt tot het uitroeien van een ander volk, tot rassenhaat en tot zelfmoordaanslagen, en met dat laatste doel ik op de beelden van Palestijnse optochten van peuters die zijn volbehangen met namaak bomgordels en -kalashnikovs.

Israël verdedigt zich terecht tegen raketaanvallen op puur willekeurige burgerdoelen. Hamas heeft bewust burgers gekozen als doel. Dat kun je Israël niet  verwijten. Ja, er vallen aan Palestijnse kant veel burgerslachtoffers. Slachtoffers die met de keuze voor Hamas een groot onheil over zichzelf en hun kinderen hebben afgeroepen. Die weten dat zij risico lopen als zij Hamas toestaan hen als dekmantel en als menselijk schild te gebruiken. Zolang steun voor Hamas nog uitdraait op slachtpartijen onder de eigen bevolking, op pure rassenhaat en op groepen jngeren die elders in de wereld de grootste massa-moordenaar als hun idool zien , kan ik weinig begrip voor de Palestijnse zaak opbrengen.

3 antwoorden op “Hitler, Hitler, Hitler!”

  1. Zou niet weten waarom je nu bloglezers dreigt te verliezen. Als mensen jouw mening niet respecteren moeten ze maar een blogje verder lopen. Ik ben het wel met je eens, maar stel me ook voor hoe machteloos de Palestijnen zich voelen op die paar vierkante kilometers tussen de muren. Ik weet het, die muren staan er niet voor niets, maar onder de Palestijnse bevolking zitten ook gewone jongens, meisje, vaders, moeders, opa’s en oma’s. Het is gewoon verschrikkelijk en uitzichtloos aan beide kanten.
    Die demonstratie in Utrecht was natuurlijk gruwelijk en ik mag hopen dat dit een kleine groep raddraaiers betreft – ik vrees echter dat het een topje van de ijsberg is.
    Ik heb er op mijn blog nog over gezwegen, maar ben niet bang om me uit te spreken. Het is meer zo dat je op het laatst ook niet meer weet wat je zeggen moet over de waanzin en de spiraal van geweld.

  2. Making History By Repeating It…

    Ik kwam zojuist op mijn oude Engelstalige blog een post uit augustus 2006 tegen die ik schreef over de strijd van Israël tegen de Hezbollah in Libanon. Zonder iets aan te passen – afgezien van één inleidende zin – heb ik deze post opnieuw geplaatst op mijn huidige Engelstalige blog http://www.abspoel.blogspot.com

    Treurig dat dit nog steeds zeer actueel is, al heeft het front zich naar Gaza verplaatst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + vijf =