Ratrace

Ik wil ook een Portugese Waterhond en wel nù, want Obama heeft er ook eentje en Martin Gaus zegt dat het goed is.
Ik wil mijn kind – als er onverhoopt nog eentje geboren wordt – ‘Bo’ noemen, want zo heet het nieuwe hondje van Obama ( had het dan niet beter “Ba” kunnen heten?
Ik wil persé een JSF, want Jack de Vries zegt dat het ons anders miljoenen gaat kosten en dat het een goed toestel is want Obama heeft ze ook besteld.
Ik wil ook als een bezetene Twitteren, zelfs als ik niets te melden heb, want half  Nederland Twittert en Maxime Verhagen doet het ook.
Ik wil van het ene naar het andere ICT-congres vliegen en voor de zoveelste keer het verhaal van de Homo Zappiens horen, die volgens mij voor een groot deel helemaal niet bestaat.
Ik wil als eerste de nieuwe CD van Susan Boyle. want heel Engeland is wèg van haar.
Ik wil Fitna 2 zien. Ik wil naar koninginnedag in Apeldoorn. Ik wil een keertje coma-zuipen . Ik wil de opvolger van de iPhone. Ik wil een nieuwe keuken met een wokbrander, want wokken is zóóó 2010.

……..

Van diverse kanten bereikten mij de afgelopen maand verontruste mailtjes en twittertjes waarom het zo stil was op het Wauwel blog- en twitterfront. Rust. Of ik soms ziek was, dood, of leuke dingen aan het doen. Of ik helemaal gek geworden was.

Niets van dat al. Wauwel had het even helemaal gehad met alle hypes en gadgets. Overwoog zelfs even om het hele weblog maar op te doeken. Want waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Veel Twitteraars en Webloggers zijn een soort digitale ADHD-ers. Je roept en je blèrt, en een heel enkele keer krijg je wat respons, vaak ook geroep en geblèr.  Maar ja, je wilt vooral niet achterblijven, de jaren gaan telllen, stel je voor dat je oud wordt, dat je niet meer op de hoogte bent van alle ontwikkelingen. Je wordt een digitale paria, zo eentje die op beurzen nog zijn postzegelverzameling op de Commodore 64 vertoont, geruite pantoffels onder de tafel. Laatst bereikte mij trouwens schokkend nieuws: die geruite pantoffels – de lekkerste die er bestaan – zijn nergens meer te krijgen, zelfs niet in dorpje B. op de Veluwe. Het pantoffelbedrijf heeft de kredietcrisis zeker ook niet doorstaan, en je scoort ook niet bepaald met die dingen op feesten en LAN-party’s.

Wat heeft Wauwel dan zo al de afgelopen maand gedaan? Wel, naast heel druk met werk heeft hij heerlijk genoten van het mooie weer, veel gewandeld, veel gelezen, zijn bureau opgeruimd, musea bezocht, Pasen gevierd, weer eens naar de tv gekeken, wat geknutseld in huis, z’n email geordend; allemaal dingen voor oude mensen.
Wauwel heeft slechts twee of drie twittertjes geplaatst, en heeft nul keren op zijn weblog gekeken.

Heel bevrijdend allemaal. Heel ontspannen. Bijtanken, ideeën opdoen. En dat terwijl de vakantie nog moet beginnen. Een maand niet twitteren of webloggen, het gaat vast een trend, een nieuwe hype worden. Naast de-friending nu de-twittering en de-blogging! Ik raad het iedereen aan. Doe het ook, want vóór je het weet tel je niet meer mee!

PS: En vooral een hartelijke groet aan Bernard, daar in het warme, lome Kenia. Ik ben wel een beetje jaloers op je!

Please follow and like us:

2 antwoorden op “Ratrace”

  1. Ik wil ook geruite pantoffels, ontbloggen, ontwitteren en defrienden! Nou ja, heel even dan.

    Je hebt wel gelijk dat er heel wat geleuterd wordt op internet (het lijkt wel wat op het echte leven) en ik vind dat alleen zorgwekkend als je daarnaast helemaal niets anders doet. Dat lijkt me bij jou niet het geval. ADHD – ja, alle druktemakers worden tegenwoordig zo aangeduid. Expressief, interactief en mededeelzaam – dat kan natuurlijk ook… 😉

  2. Pffffff – gelukkig – Wauwel je bent er weer. Je moet wel realiseren dat als jij even heel bevrijdend gaat de-frienden, de-twitteren en de-bloggen anderen uiterst onprettige afkickverschijnselen krijgen. Ik denk dat menigeen vreesde dat je van digitale ADHDer was omgeslagen naar twitter-autist (iemand die alleen zichzelf volgt en het niet volgt dat anderen hem of haar ook willen volgen?)
    Goed – al je lezers kunnen weer opgelucht ademhalen.
    Afrika is inderdaad loom. We krijgen maar niet meer dan een paar druppels regen en het is drukkend warm… Wauwel, een hartelijke groet terug daar in het lekker frisse Nederland. Ik ben wel een beetje jaloers op je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − 13 =